Contacteer ons
Nancy

Telefoonnummer : +8613408630944

WhatsApp : +8613408630944

Kleine Hydrogenerator tot & onder 5 mw

January 22, 2021

De algemene Gestandaardiseerde of promotie in massa geproduceerde machine zou moeten worden gebruikt waar mogelijk IS het in overeenstemming zijn met: 4722.Most de „overal verkrijgbare“ of in massa geproduceerde machines worden ontworpen voor lager over snelheidswaarden (typisch 1,25 tot 1,50 keer geschatte snelheid) dan worden ervaren met hydraulische turbines. Daarom zouden dergelijke generatorontwerpen de voorwaarden van de turbinevluchteling moeten worden gecontroleerd.

 

Dienovereenkomstig kan de cilindrische synchrone rotor tot 3 mw-capaciteit worden overwogen.

De speciale Ontwerpeigenschappen die vanaf CEI 1116 in overeenstemming zijn met IS: 4722 voor deze generators zijn als volgt:

i) Ontworpen om ononderbroken verrichting bij vluchtelingssnelheid mechanisch te weerstaan.

ii) Deze generators zouden geassembleerde fabriek moeten zijn die aan het gebied als twee integrale onderdelen, rotor en stator worden verscheept. Zodat het geassembleerde werk bij plaats is minimaliseer.

 

iii) Klassenf isolatie met de stijging van de klassenb temperatuur

 

iv) Zelf gesmeerd dagboektype onderhoud - vrij voetstuk dat 229 draagt

v) Open ventilatie

vi) volledig geassembleerd en worden de dynamisch evenwichtige Standaardbhel-generators die volgens de CEI-normen bevestigen gegeven in lijst 9.2.

 

Type van Generators

Er zijn fundamenteel twee types van wisselstroomgenerator: synchrone en asynchrone (of inductie) generators. De keus van het te gebruiken type hangt van de kenmerken van het net af waaraan de generator en ook op de operationele vereisten van de generator zal worden aangesloten. De synchrone generators worden gebruikt in het geval van tribune alleen regelingen (geïsoleerde netwerken). In het geval van zwakke netten waar de eenheid significant kan hebben wordt de invloed op de netwerk synchrone generator gebruikt. De treffende poolmachines of de cilindrische rotormachines worden gespecificeerd.

 

Voor net verbonden regelingen kunnen beide types van generator worden gebruikt. Voor het geval dat het net zwak is; De inductiegenerators kunnen worden gebruikt als er twee eenheden zijn, één van de eenheid kunnen synchroon zijn zodat in het geval van netmislukking; de levering kon nog worden gehandhaafd. De eenheidsgrootte beperkt is tot 250 kW. In het geval van sterkere netten zijn de inductiegenerators tot 2000 kW of zelfs hoger gebruikt. Alvorens een besluit inzake het type van te gebruiken generator te nemen, is het belangrijk om de volgende punten in overweging te nemen:

 

Een synchrone generator kan het netvoltage regelen en reactieve macht leveren aan het netwerk. Het kan daarom met om het even welk type van netwerk worden verbonden. Een inductiegenerator heeft een eenvoudigere verrichting, die slechts het gebruik van een tachometer vereist om het aan het net te koppelen aangezien de machine aan het net daar is een voorbijgaande voltagedaling wordt gekoppeld, en zodra gekoppeld aan het net de generator reactieve macht van het absorbeert. Waar de machtsfactor moet worden verbeterd, zal een condensatorbank noodzakelijk zijn. De efficiency van een asynchrone generator is over het algemeen lager dan dat van synchrone.

 

UNDP/World financierde het Programma van de het Beheershulp van de BankEnergiesector (ESMAP) een groot aantal mini hydroontwikkelingen in van het irrigatiedammen en kanaal daling in India met Inductiegenerators. De inductie (asynchrone) generators, (hoofdzakelijk inductiemotoren) wat bij lichtjes boven synchrone snelheid worden gedreven, werden gespecificeerd voor alle regelingen in de waaier 350 kW aan 3500 kW. De primaire functie van de irrigatie baseerde mini-hydroregelingen was energie aan de verre secties van het net te verstrekken. Vandaar, werden de inductiegenerators, die geen afzonderlijke opwindingsbron vereisen aangezien zij magnetiserende stroom van het net trekken, beschouwd als om aangewezen. De werkende snelheid van inductiegenerators werd gespecificeerd. Het verschil tussen de roterende snelheden van de turbine en generator werd gebruikt om de specificatie voor snelheids stijgende mechanismen te vestigen. Het doel was de snelheid van de turbines zo te houden hoog mogelijk en de versnellingsbakverhouding te minimaliseren door de laagste uitvoerbare snelheid voor de generators (zie ook hoofdstuk 13) te handhaven.

 

Twee typische regelingen 1500 kW (2 x 750 kW) bij Narangwal in Punjab en voorgesteld Lager Bhawani-Project in Tamilnadu – alt – II 7000 kW (2 x 3,5 mw) (vanaf ESMAP-Rapport) wordt elk met inductiegenerators en de installatie van de condensatorbank getoond in figuur 9.9& figuur 9.10. Lijst 9.2 STANDAARDdieSHP GENERATORS DOOR M/S BHEL INDIA Ltd (*) worden VERVAARDIGD B. Mini Micro: generators 200-500 kW; snelheid 300 tot 1500 t/min; machtsfactor 0,67 vertraging.; Voltage 415 aan 11kV (*) A.M. Gupta BHEL, Bhopal - Kleine Hydrogenerators – Internationale cursus op technologieselectie voor kleine hydromachtsontwikkeling op Afwisselend Hydroenergiecentrum (AHEC) in 18-28 Februari, 2003

 

De verdiensten en de gebreken van synchrone en inductiegenerator worden gegeven in lijst 9.3.

Verdiensten & Gebreken Synchrone V/S Inductiegenerators

S. Nr. Punt Syn. Generator Ind. Generator

1 pooltype van de rotorbouw het Treffende type van Eekhoornkooi

2 Vereiste opwinding vereist niet

3 geïsoleerde verrichtings Mogelijke niet mogelijk

4 stabiliteit dat door opwinding de moet worden gehandhaafd controleert Geen probleem

5 onderhoud meer wegens opwinding & controlemateriaal minder wegens de rotor van het eekhoorngeval

 

6 hoog Lage efficiency

7 hoog Lage inertie

8 kost hoog Laag

9 machtsfactor Regelbaar door niet regelbaar van de opwindingscontrole bepaald door lading

10 geschiktheid voor hoogst schommelende niet geschikt ladingenideaal

 

11 ladingen hoogst capacitieve slechts aanleidinggevend

12 Mogelijke niet mogelijk van de voltagevariatie

De klimatologische omstandigheden (omgevingstemperatuur, hoogte, vochtigheid) kunnen de keus van de klasse van van de isolatieniveau en temperatuur stijgingen beïnvloeden. Het koelsysteem van de generator zou moeten worden geëvalueerd. In het geval waar de hitte van de generator is

 

verdreven in krachtcentrale zou de voldoende ventilatie van het machtshuis moeten worden verstrekt. Indien nodig, zou een remsysteem (of lucht of in werking gestelde olie) moeten worden overwogen.

 

Selectie en Mechanische Kenmerken

Klein hydro tot 5 mw is over het algemeen categorie-2 generators. Deze generators zijn geassembleerde fabriek die aan het gebied als twee integrale onderdelen, rotor en stator worden verscheept.

 

Verticale/Horizontale Configuratie

Met alle turbines, is een verticale of horizontale configuratie mogelijk. De richtlijn wordt een functie van de turbineselectie en van de structurele elektrische centrale en materiaalkosten voor een specifieke lay-out. Als voorbeeld, zal de verticale eenheid van Francis een diepere uitgraving en een hogere elektrische centralestructuur vereisen. Een horizontale machine zal de breedte van de elektrische centralestructuur vermindert nog de uitgraving en de algemene hoogte van de eenheid verhogen. Het wordt duidelijk dat de generatorrichtlijn en het plaatsen door verenigbaarheid met turbineselectie en een analyse van algemene installatiekosten worden geregeerd. 231

 

Narangwalshp met Inductiegenerators en condensatorbank

Snelheid (t/min): De snelheid van een generator wordt duidelijk gemaakt door de turbinesnelheid. De hydraulische turbines zouden moeten de turbinesnelheid voor maximumefficiency bepalen die aan een gelijk aantal generatorpolen beantwoordt. De de generatorafmetingen en gewichten variëren omgekeerd met de snelheid. Voor een vaste waarde van macht zal een daling van snelheid de fysieke grootte en de kosten van generators verhogen. De lage hoofdturbine kan of rechtstreeks aan de generator of door een snelheid worden verbonden increaser. De snelheid zou increaser het gebruik van een hogere snelheidsgenerator, typisch 600, 750 of 1000 (1500) r/min toestaan, in plaats van een generator die bij turbinesnelheid werkt.

 

De keus om een snelheid te gebruiken increaser is een economische beslissing. Verzend ongeveer increasers lager de algemene installatieefficiency door 1% voor één enkel toestel increaser en over 2% voor dubbel toestel increaser. (De fabrikant kan nauwkeurige gegevens betreffende de efficiency van snelheidsincreasers verstrekken). Dit verlies van efficiency en kosten van de snelheid increaser moeten bij de vermindering van kosten voor de kleinere generator worden vergeleken. Men adviseert dat de snelheids increaser optie niet voor eenheidsgrootte boven 5 mw-capaciteit zou moeten worden gebruikt.

920_n

 

Afmeting

Drie factoren beïnvloeden de grootte van generator. Dit zijn richtlijn, kVA vereisten en snelheid. De turbinekeus dicteert alle drie van deze factoren voor de generator. De grootte van de generator voor vast kVA varieert omgekeerd met eenheidssnelheid. Dit is toe te schrijven aan de eisen ten aanzien van meer polen van het rotorgebied om synchrone snelheid bij lager t/min te bereiken. Over snelheid weersta in het belang van veiligheid, worden de eenheden met synchrone generators ontworpen om ononderbroken vluchtelingsvoorwaarden te weerstaan.

 

Gids en Duwlagers

Het schachtsysteem wordt ontworpen om het aantal lagers te minimaliseren. Het is essentieel om de turbine en generatorlagers als systemen te bestuderen. De keus is tussen dagboek, bal of de rollagers, aandacht zouden aan hun capaciteit moeten worden gegeven om trillingen, wervelstromen en vluchtelingsvoorwaarden te weerstaan. Als de eenheidsgrootte en wegens redenen eenvoud klein is, zou het gebruik van zelfsmerende lagers moeten worden verkozen.

 

Remsysteem

Indien nodig wordt het remsysteem (meestal in werking gestelde olie) gebruikt.

Classificaties en Elektrokenmerken

kW-Classificatie: De kilowattclassificatie van de generator zou met de kW-classificatie van de turbine compatibel moeten zijn. De gemeenschappelijkste turbinetypes zijn Francis, vaste bladpropeller, en regelbare bladpropeller (Kaplan). Elk turbinetype heeft verschillende werkende kenmerken en legt een verschillende reeks criteria van het generatorontwerp op om de generator aan de turbine correct aan te passen. Voor om het even welk turbinetype, echter, zou de generator voldoende ononderbroken capaciteit moeten hebben om maximumkw dat beschikbaar bij de turbine bij 100 percentenpoort zonder de generator te behandelen zijn geschatte stijging van de naambordtemperatuur overschrijdt. Bij het bepalen van generatorcapaciteit, om het even welke mogelijke toekomstige veranderingen in het project, zoals het opheffen van forebay (trek neer) niveau en

 

het stijgende vermogen van de turbineoutput, zou moeten worden overwogen.

In een veranderlijke hoofdelektrische centrale kan de turbineoutput het afhangen van beschikbaar hoofd variëren. In het algemeen wordt de generator geschat voor turbineoutput bij geschat hoofd. kVA Classificatie en machtsfactor: kVA en de machtsfactor wordt bevestigd door overweging van plaats van de elektrische centrale met betrekking tot ladingscentrum. Deze vereisten omvatten een overweging van de voorzien lading, thevelectrical plaats van de installatie met betrekking tot de de ladingscentra van het machtssysteem, de transmissielijnen, de hulpkantoren, en de distributiefaciliteiten in kwestie.

 

Frequentie en Aantal Fasen: In India is de standaardfrequentie 50 cycli, is de 3 fasemacht supply.501 – 5000 kVA 6,6 kV 2501 – 5000 kW (of kVA) 6,6 kV boven kVA 5000 11 kV boven 5000 kW (of kVA) 11 kV Aangewezen voltageclassificatie van generator vanaf CEI 60034-1 als volgt:

 

3,3 kV - boven 150 kW (of kVA)

6,6 kV - boven 800 kW (of kVA)

11 kV - boven 2500 kW (of kVA)

Stator het Winden Verbinding: De ster, stator het winden verbinding voorziet zowel aan de grond gezete of ungrounded verrichting en terminal zes (3 online kant en 3 aan neutrale kant) wordt uitgebracht, behalve kleine generators wanneer slechts één neutral voor grondverbindingen wordt gebracht.

 

Opwindingsvoltage: Het geschatte die voltage van de generatorrotor wordt gespecificeerd door de fabrikant, op de rotor het winden weerstand en de opwindingsstroom wordt gebaseerd voor volledige ladingsverrichting bij nominale spanning en machtsfactor, met inbegrip van geschikte marge wordt vereist. Het plafondvoltage is zoals die op door de fabrikant en de koper akkoord is gegaan. Het standaardvoltage van opwindingssysteem is 62,5, 125, 150, 250 V gelijkstroom. nsulation en Temperatuurstijging

 

Synchrone Generators

a) Stator: Het niveau van de klassenf isolatie en van de Klassenb temperatuur de stijgingen worden geadviseerd. De Amerikaanse praktijk moet Klassenh isolatie van een temperatuur van de Rotor niet meer dan van 80o voorzien C.b): Het isolatieniveau zou normaal de stijgingen klasse-B van klasse-F en van de temperatuur moeten zijn.

 

Asynchrone (Inductie) Generator

a) Stator

 

Het niveau van de klassenf isolatie en van de Klassenb temperatuur de stijgingen worden geadviseerd.

B) Rotor

 

De bouw van de eekhoornkooi, de Klassenf isolatie en de stijgingen van de Klassenb temperatuur worden geadviseerd. Deze eenheden zouden moeten worden ontworpen om ononderbroken vluchtelingsvoorwaarden te weerstaan.